Vitamina që parandalon kancerin e gjirit

0-254.jpg

Kanceri i gjirit konsiderohet si sëmundje që shkaktohet edhe nga mungesa e vitaminave.

Përveç që parandalon sëmundjet e zemrës dhe diabetit, vitamina D është armiku më i madh i kancerit.

Sipas studimeve të kryera është vërtetuar se niveli 40ng/ml është tejet modest dhe efektiv për të parandaluar zhvillimin e kancerit për 77%.

Studimet thonë se 90% e rasteve të kancerit të gjirit janë të lidhura me mungesën e vitaminës D- gjë që është 100% e parandalueshme nëse konsumohet kjo vitaminë deri në arritjen e nivelit të duhur.

Është e nevojshme që të kontrollin nivelin tuaj çdo 3 deri 6 muaj pasi i duhet deri në tre muaj së paku që të stabilizohet pas një ndryshimi gjatë ekspozimit në diell apo ndonjë doze të suplementeve. Rekomandohet konsumi prej 50 deri 70 ng/ml.

Komentet
Top