Vanhoutte mesazh opinionit në Maqedoni

Peter-Vanhoutte-by-MIA.jpg

I njohur për kritikat e tij ndaj udhëheqësve të Maqedonisë dhe sjelljeve të tyre, lehtësuesi belg në bisedimet e Marrëveshjes së Përzhinos, Peter Vanhoutte në mes të një fushate zgjedhore ka dërguar mesazhe tërthorazi deri te opinioni i Maqedonisë.

Ai tha se zgjedhjet nuk janë garanci se në vend do të funksionojë demokracia.

“Zgjedhjet nuk janë garanci për një demokraci funksionale. Shumë kryetarë autoritar mbeten në pushtet në sajë të “zgjedhjeve” të cilët i organizojnë dhe gjithmonë i fitojnë. Zgjedhjet janë përdorur në mënyrë efektive nga udhëheqësit autoritarë për të qëndruar më gjatë në pushtet (deri në 60% më gjatë sesa ata që nuk lejojnë zgjedhje).

Komentet
Top